Horváth Andrea, Szekszárd

Építészmérnöki rajzfelvételi sikertelensége rajztudásom kudarcát jelentették, ez hosszú évekre bezárta alkotói kedvemet. Így építőmérnök lettem, ahol az alkotás a műszaki rajzokban „csúcsosodott” ki.

Majd édesanyaként, 3 gyermekemmel együtt átélhettem az alkotás gyermeki örömteli önfeledtségét, játékos szabadságát.

Későbbi munkám során egyre jobban hiányzott a kreativitás, a szépség, a bensőségesség az életemből. Így lakberendezőnek tanultam, ahol újra előtérbe került a rajzolás, hosszú hónapok tanulmányai során. Jelentős sikerélményemet a vizsgamunka elkészítése hozta. Ott élhettem át először azt a rajz és festés általi örömet, amelyben az alkotás életre kel, a bútorok, a látvány, a hangulat képében. A színek játéka elvarázsolt. Az apró részletek kidolgozása egyre jobban megmutatta a megszülető formák domborulatait, hangulatait, az egység harmóniáját.

Később Magyar Térrendezőként kapcsolatba kerültem a színek lélektanával, a nőiség teremtő folyamataival, ahogy a lélek szépsége megmutatkozik az otthonunk színeiben, formáiban, fényeiben. Ekkor kezdtem mélyebben foglalkozni az alkotás lelki oldalával, megtanultam a jobbagyféltekés rajzolást.

Mindeközben végeztem asztrológusként is. Így örök témámmá vált a nőiség, anyaság, a párkapcsolat, ezáltal a harmóniateremtés és kibontakozás forrásait feltárni.

Hogyan találjunk önmagunkra, női/férfi mivoltunkra? Egy egy éves művészetterápiás csoportban való részvételem megnyitotta számomra a saját belső forrásaimat. Megélhettem a legmélyebb érzelmeimet az alkotás által, lelkem mélységei tárultak fel előttem.

Nagy változások a családomban, hosszú útkeresésem tanulóévei, és tapasztalásaim vezettek oda, hogy mára embereknek segítek megtalálni, meglátni azokat a képességeiket, ami minden embert egyedivé varázsol.

Egy éve találkoztam Tina Rajzmeditáció tanfolyamával, ami azon nyomban magával ragadott. Átélhettem újra az elmélyült rajzolás kreatív folyamatait, ami a lelkemből szól.

Igen, ez az, amit kerestem!

Lehetőséget adni az embereknek, hogy megnyithassák lelkük kapuját. Ahogy átélik az örömalkotás érzéseit.

Az oktatói csapat tagjaként örömmel adom át a tudást, hogy rajzaidban újra megélhesd a gyermeki önfeledtség csodaváró pillanatait. Az időtlenség határtalanságát. A mélyen őrzött, ősi tudásod kibontakozó érzéseit, ahogy a szépség virágba bontja szirmait.

A Rajzmeditáció szépsége egyszerűségében rejlik, melyben életre kel a sokszínűség varázsa, a lélek kincsekkel teli gazdagsága.

Várlak szeretettel, hogy megláthasd kincseidet!

Andi elérhetősége: hoandi1@gmail.com
Andi tanfolyamainak helyszíne: Szekszárd
Következő tanfolyamok >>>

Andi alkotásaiból: