Horváth Andrea, Szekszárd

A rajzolás, alkotás iránti szeretetem hosszú évek tapasztalataira nyúlik vissza.

Egy iskolás kori rajzélmény hatása alatt fogalmazódott meg bennem, hogy mérnök leszek.

Építészmérnöki rajzfelvételi sikertelensége azonban rajztudásom kudarcát jelentették. Hosszú évekre bezárta alkotói kedvemet. Így Építőmérnök lettem, ahol az alkotás a műszaki rajzokban „csúcsosodott” ki.

Majd édesanyaként, 3 gyermekemmel együtt átélhettem az alkotás gyermeki örömteli önfeledtségét, játékos szabadságát.

Későbbi munkám során egyre jobban hiányzott a kreativitás, a szépség, a bensőségesség az életemből.

Így lakberendezőnek tanultam, ahol újra előtérbe került a rajzolás, hosszú hónapok tanulmányai során. Jelentős sikerélményemet a vizsgamunka elkészítése hozta. Ott élhettem át először azt a rajz és festés általi örömet, amelyben az alkotás életre kel, a bútorok, a látvány, a hangulat képében. A színek játéka elvarázsolt. Az apró részletek kidolgozása egyre jobban megmutatta a megszülető formák domborulatait, hangulatait, az egység harmóniáját.

Később Magyar Térrendezőként kapcsolatba kerültem a színek lélektanával, a nőiség teremtő folyamataival, ahogy a lélek szépsége megmutatkozik az otthonunk színeiben, formáiban, fényeiben. Ekkor kezdtem mélyebben foglalkozni az alkotás lelki oldalával.

Megtanultam a jobbagyféltekés rajzolást.

Mindeközben végeztem asztrológusként is. Így örök témámmá vált a nőiség, anyaság, a párkapcsolat, ezáltal a harmóniateremtés és kibontakozás forrásait feltárni. Hogyan találjunk önmagunkra, női/férfi mivoltunkra?

Egy éves művészetterápiás csoportban való részvételem megnyitotta számomra a saját belső forrásaimat. Megélhettem a legmélyebb érzelmeimet az alkotás által, lelkem mélységei tárultak fel előttem.

Nagy változások a családomban, hosszú útkeresésem tanulóévei, és tapasztalásaim vezettek oda, hogy mára embereknek segítek megtalálni, meglátni azokat a képességeiket, ami minden embert egyedivé varázsol.

Egy éve találkoztam Tina Rajzmeditációs programjával, ami azon nyomban magával ragadott.

Átélhettem újra az elmélyült rajzolás kreatív folyamatait, ami a lelkemből szól.

Igen, ez az, amit kerestem!

Lehetőséget adni az embereknek, hogy megnyithassák lelkük kapuját. Ahogy átélik az örömalkotás érzéseit.

Az oktatói csapat tagjaként örömmel adom át a tudást, hogy rajzaidban újra megélhesd a gyermeki önfeledtség csodaváró pillanatait. Az időtlenség határtalanságát.

A mélyen őrzött, ősi tudásod kibontakozó érzéseit, ahogy a szépség virágba bontja szirmait.

A Rajzmeditáció szépsége egyszerűségében rejlik, melyben életre kel a sokszínűség varázsa, a lélek kincsekkel teli gazdagsága.

Várlak szeretettel, hogy megláthasd kincseidet!

Andi elérhetősége: hoandi1@gmail.com
Andi tanfolyamainak helyszíne: Szekszárd
Következő tanfolyamok >>>

Andi alkotásaiból: